2 milionë dollarë për Teatrin e Operas nga Kina

Qeveria e Republikës Popullore të Kinës i jep Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë një grant me vlerë 2 milionë dollar. Shuma do të përdoret për pajisjet në zbatimin e punimeve të projektit me objekt: Rikonstruksioni i Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit dhe Ansamblit Popullor. Marrëveshja ekonomike-teknike ndërmjet Qeverisë së Republikës Popullore të […]

Vazhdo të lexosh

Bënda javës Google humbet 24 miliardë

Ditën e Hënë filiali Europian i Google u detyrua të kërkonte falje reklamuesve në Britani sepse reklamat e tyre u shfaqën në disa video të cilat promovonin terrorizmin në youtube. Klientë Britanikë të profilit të lartë si Tesco, Mark dhe Spencer, The Guardian e madje edhe qeveria e këtij vendi tërhoqen fushatat reklamues nga Google. […]

Vazhdo të lexosh

Gazeta zvicerane “bombardon” Ramën. U mburr me Lazaratin, droga industri miliarda dollarëshe

Kultivimi i kanabisit në Shqipëri është një industri miliarda dollarëshe, shkruan Nene Zurcher Zietung. “Kushtet janë ideale, vendi  ka një mesatare prej 218 ditëve me diell, i bekuar  nga malet  dhe një furnizim të mjaftueshëm me ujë. Sipas OKB-së, Shqipëria  është një nga burimet kryesore për tregun botëror me kanabis. Baza ekonomike për këtë është […]

Vazhdo të lexosh