Pesë sfida që rikthejnë opozitën

 Nga Fatbardh Kadilli     Pesë sfida që rikthejnë opozitën Në Manifestin për Ringritjen e PD kam identifikuar thjeshtë, qartë dhe konkretisht sfidat që rikthejnë opozitën në misionin e saj. Mund të listohen edhe të tjera, por këto janë sfida që rishikojnë institucionet e demokracisë. Këto janë sfida që lidhen me filozofinë, me praktikën politike dhe […]

Vazhdo të lexosh

Nga Fatbradh Kadilli/ Të sanksionosh në statut dorëheqjen e kryetarit nëse humb zgjedhjet do të thotë të mbash gjithmonë një “luftë” të hapur. Video

Si nje nga antaret e grupit te punes per statutin, por dhe si person qe nuk u perfshi ne listen e deputeteve, si rrjedhoje e vendimit te Bashes, dua te bej nje sqarim te ftohte dhe te distancuar emocionalisht per debatin pa thelb qe ka plasur ne media 1. Statuti i partise nuk hartohet me […]

Vazhdo të lexosh

Nga Fatbardh Kadilli/ Deputetët martirë

Nga të paktat raste kur sallën e Kuvendit e pashë vërtet si tempull të demokracisë, ishte seanca e posaçme në kujtim të Grupit të Deputetëve. Te shqiptarët kjo sallë është ngulitur në mendje si salla e ballafaqimit të përfaqësuesve politikë të shoqërisë. Por, përfaqësuesit politikë, qoftë edhe nën cilësimin përkëdhelës “të zgjedhur të popullit”, nuk […]

Vazhdo të lexosh

Nga Fatbardh Kadilli/ Të merresh vesh me kundërshtarin për rregullat e garës nuk do të thotë se ke lënë ndeshjen.

Mjaftoj një debat i drejtpërdrejtë mes Kryeministrit dhe Kryetarit të opozitës që edhe më skeptiket ta shikojnë nga një kënd tjetër opozitën. Fjala e Bashës dhe replikat me Ramën, në seancën e fundit në Kuvend, më shumë se të nevojshme për ata vetë, ishin të nevojshme për ata që i ndiqnin. Vecanërisht e rëndësishme është […]

Vazhdo të lexosh

A është lista e Bashës një përpjekje për të ndarë ‘pushtetin legjislativ’ nga ai partiak?

Pikëpyetje të shumta janë ngritur nga komentuesit e listave, brenda dhe jashtë Partisë Demokratike, për vendimin e Bashës për të lënë pa mundësi kandidimi disa figura aktive të organizmit të brendshëm, të cilët shiheshin edhe si ‘njerëz të Bashës’. Dy sekretarë të rëndësishëm, Fatbardh Kadilli i Burimeve Njerëzore dhe Enno Bozdo i Organizimit, kanë mbetur […]

Vazhdo të lexosh