Prokuroria për Krime të Rënda “shkrin” Stacionin e Policisë së Portit Durrës.

Burime të rezervuara shprehën se të paktën 10 punonjës policie, përfshire edhe Shefin e Stacionit policor të Portit janë arrestuar, në vijim të hetimit të nisur pas kapjes së një kamioni me 8 tonë drogë në Itali. Burimet thonë se janë arrestuar edhe disa doganierë, të dyshuar se kanë krijuar mundësitë për kalimin e kamionit […]

Continue Reading

Fatmir Xhafa pregatitet të ndryshojë kupolën drejtuese të policisë

Që me emërimin në krye të Ministrisë së Brendshme, Fatmir Xhafaj ka qëndruar në heshtje. Asnjë deklaratë publike. Asnjë intervistë. Njerëz të afërt pranë tij thonë se ministri kalon shumë kohë në zyrë. Në tryezën e punës është një plan për lëvizje të fuqishme të drejtimin e policisë së shtetit; lëvizje, që bëhen me qëllimin për […]

Continue Reading

Xhavit Koni: Torturat e Fatmir Xhafës në qeli derisa më la pa ndjenja

Xhavit Koni nuk i kishte mbushur 16 vjeç, kur do të përfundonte në qelitë e burgut në vitin 1985. Aty kish përfunduar për një sherr në moshën e adoleshencës dhe e kish pranuar fajin e tij. Hetues siç tregon dhe vetë të çështjes nuk ka pasur Fatmir Xhafën, por një tjetër që ishte dhe shefi […]

Continue Reading