Bota në rrezik, akulli në Grenlandë po shkrin 4 herë më shpejt se në 2003

Akulli i Grenlandës po shkrihet shumë më shpejt nga ç’ishte menduar fillimisht dhe mund të ketë arritur në një pikë ku situata nuk ka më kthim. Sipas një studimi të realizuar së fundmi, akulli në vendin e ftohtë po shkrin katër herë më shpejt se në vitin 2003. Shkencëtarët, që po kryejnë studime për nivelet […]

Continue Reading

Rama shkrin 13 Drejtori të Bujqësisë në të gjithë vendin dhe i zëvendëson me 8 agjensi, 4 bujqësore dhe 4 veterinare.

Rama ka njoftuar nga Elbasani, përfundimin e misionit të ndërmarrë në mandatin e dytë: shkrirjen përfundimtare të 13 Drejtorive të Bujqësisë në të gjithë vendin dhe zëvendësimin e tyre me 8 agjensi, 4 bujqësore dhe 4 veterinare. Rama i konsideroi ish-drejtoritë si atavizë, sistem parazitar i degraduar. Më në fund, nga sot, nuk do të kemi […]

Continue Reading

Avni Delvina bashkon Vlahutin dhe Borchardt nën një lëkurë

Kjo shkrirje ose ky markim i “difektit” femeror me ate mashkullor, eshte pershtatur me shume stil nga mjeshteri i talentuar shqiptar z. Delvina perfeksionist i fushes se grafikes, piktures dhe fotografise, i cili mjeshterisht zgjon “veshtrimin e lodhur te zonjes Vlautin” permes nje veshtrimi shqiponje te Herr Borchart, qe duket sikur thote: “Do tju zeme […]

Continue Reading

Prokuroria për Krime të Rënda “shkrin” Stacionin e Policisë së Portit Durrës.

Burime të rezervuara shprehën se të paktën 10 punonjës policie, përfshire edhe Shefin e Stacionit policor të Portit janë arrestuar, në vijim të hetimit të nisur pas kapjes së një kamioni me 8 tonë drogë në Itali. Burimet thonë se janë arrestuar edhe disa doganierë, të dyshuar se kanë krijuar mundësitë për kalimin e kamionit […]

Continue Reading