Rama: Nuk do të lëmë askënd pa kompensuar

Rama ka mbledhur sot Komitetin e Emergjencave dhe ka premtuar kompensim për banorët e përmbytur, njesoj siç u veprua në 2015-ën: “Për sa na takon, ne do të bëjmë, e përsëris, maksimumin, – theksoi Kryeministri, – siç kemi bërë edhe herën e shkuar, pa lënë askënd pa kompensuar deri në fund për dëmet që ka pasur.” […]

Vazhdo të lexosh

Mjekët paralajmërojnë katastrofën. Shifrat e frikshme të vdekjeve nga tumori nga ndotja e mjedisit

Mjekët pohojnë se vitet e mëvonshme do të jenë një katastrofë në përhapjen e sëmundjes, nëse nuk rritet kontrolli mbi sigurinë ushqimore, nuk frenohet duhanpirja dhe nuk ulet ndotja në mjedis…. Prevalenca për mijë banorë më të sëmurë më kancer shihet të ketë pësuar rritje me 70 për qind gjatë dekadës së fundit në Shqipëri, […]

Vazhdo të lexosh