Nga Enver Bytyçi/ Çfarë mendon zoti Thaçi për ‘Jugosllavinë e Re’?!

Në fakt dje në Durrës nuk u fol për “Jugosllavinë e Re”. As Johannes Hahn, as nikoqiri, zoti kryeministër i Shqipërisë, as mysafirët e tjerë nuk folën për “Jugosllavi të Re”. Këtë term e ka përdorur para shumë javësh , atëherë kryeministër e sot presidenti i Serbisë, zoti Vuçiç. Termi i zakonshëm është “Zonë ekonomike […]

Continue Reading

Prof. Asoc. Dr. Enver Bytyçi: Republika e Re e Jugosllavisë si projekt i marrëveshjeve Rama – Vuçiç

Para disa javësh dy kryeministrat ballkanas, Edi Rama i Shqipërisë dhe Alesandër Vuçiç IiSerbisë, lëshuan në Sarajevë një ofertë e njëkohësisht një kërkesë: – Të ndërtojmë Tregun e Përbashkët Ballkanik. Shumë, ndoshta shumica e shqiptarëve, u shprehën entuziastë për këtë nismë të re serbo-shqiptare. Megjithatë kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, e refuzoi një projekt si […]

Continue Reading