Nga Namir Lapardhaja/ Për Kadarenë kam mendur gjithmonë se është shkrimtar i madh, por njeri i vogël.

Eshte shkrimtari qe e ka mbajtur gjalle shijen letrare te shqiptareve ne kohe te veshtira; shkrimtari qe nepermjet vepres se tij u ka dhene kenaqesi te madhe estetike mjaft shpirtrave, te cilet, pervec kesaj kenaqesie, gjithçka e kane pasur zi ne realitetin e zymte te diktatures komuniste; eshte shkrimtari qe me se shumti me vepren […]

Continue Reading

Kadare kundër shfaqjes së filmave të realizmit socialist. Dogma e armikut të klasës ishte dominante

Në një bisedë të lirë me studentët e një universiteti privat në Kosovë ku gjendet prej disa ditësh, shkrimtari i madh, Ismail Kadare u përfshi dhe në një lloj debati që po zhvillohet në Shqipëri, në lidhje me lejimin ose jo të shfaqjes së filmave të realizmit socialist. Ismail Kadare ishte i ashpër në gjykimet […]

Continue Reading