Princi Leka II takohet me një delegacion të zonjave dhe familjeve të nderuara Franceze ‘Le Spot’

  Nt prince leka pati sot një takim miqësor me një delegacion të zonjave të familjeve të nderuara franceze “le spot”. Qëllimi i takimit ishte promovimi i shqiperisë. Në takim na nderuan me pjesmarjen e tyre Karin rudnicki-schlumberger, Madame Daniel Rudnicki-Schlumberger, Head of leverage finance chez jpmorgan, Laure Firmin-Didot, Conte madame Pierre conte, co groupe […]

Continue Reading

Sa e shëmtuar Zonja e Parë e Francës, gruaja 65 vjeçe e Presidentit më të ri të vendit (Foto/Video)

Emmanuel Macron me 65.5 për qind të votave është zgjedh President i Francës. Macron 39 vjeç, është bërë Presidenti më i ri i vendit. Macron është i martuar me të divorcuarën Brigitte, një trashëgimtare e prodhuesit të çokollatave dhe 24 vjet më e vjetër se ky – lidhje që i ka intriguar publikun francez. Ata […]

Continue Reading

Kadare kundër shfaqjes së filmave të realizmit socialist. Dogma e armikut të klasës ishte dominante

Në një bisedë të lirë me studentët e një universiteti privat në Kosovë ku gjendet prej disa ditësh, shkrimtari i madh, Ismail Kadare u përfshi dhe në një lloj debati që po zhvillohet në Shqipëri, në lidhje me lejimin ose jo të shfaqjes së filmave të realizmit socialist. Ismail Kadare ishte i ashpër në gjykimet […]

Continue Reading

Nga Bislim Ahmetaj: Kush nuk i respekton gratë mohon dritën, dashurinë, jetën.

Urimi i pare per 8 Marsin shkon per Nanen time, te ciles koha ne diktature i rezervoj nje jete tejet te veshtire. E mbetur jetime kur ishte vetem 6 muajshe dhe jo nga Zoti por nga plumbat e barbareve komuniste te cilet vendosen ta pushkatonin baben e saj vetem se nuk ju bashkue kauzez se […]

Continue Reading