Nga Andi Bejtja/ Pse të gjithë duan të jenë ‘shoku i ngushtë i Dorit’!

Sot 15 vjet nga vdekja e mikut tonë, shkrimtarit, gazetarit, e mbi të gjitha qytetarit Teodor Keko, prapë duam nuk duam po e kujtojmë Dorin. Dorin e kam kujtuar shpesh në vetmi, jo vetëm për mall, por edhe në shenjë protestë ndaj shumë prej atyre që çuditërisht edhe pse nuk e kanë dashur Dorin në […]

Continue Reading

Nga Namir Lapardhaja/ Për Kadarenë kam mendur gjithmonë se është shkrimtar i madh, por njeri i vogël.

Eshte shkrimtari qe e ka mbajtur gjalle shijen letrare te shqiptareve ne kohe te veshtira; shkrimtari qe nepermjet vepres se tij u ka dhene kenaqesi te madhe estetike mjaft shpirtrave, te cilet, pervec kesaj kenaqesie, gjithçka e kane pasur zi ne realitetin e zymte te diktatures komuniste; eshte shkrimtari qe me se shumti me vepren […]

Continue Reading

Pse debatohet për Dritëro Agollin?

Po lexoja një natë poemën e Vasilis Mihailidhis (poet kombëtar i grekëve të Qipros) kushtuar flijimit të kryepeshkopit të qipriotëve, Qipriano, prej tehut të shpatës osmane. Kryepeshkopi nuk pranon të largohet nga vendi, edhe pse Qorroglu e lajmëron se Muselim aga do ta vrasë. Dhe nga kjo gacë, ndizet ndërgjegjia, frymëzohet qëndresa dhe ushqehet dashuria […]

Continue Reading