Shifra të frikshme/ 42% e burrave shqiptarë nuk duan të bëhen prindër

Shqipëria ka pësuar rënie të fortë të lindshmërisë për shkak se norma e fertilitetit ka pësuar rënie gjatë periudhës së tranzicionit. Në Shqipëri, indeksi i fertilitetit ishte 6.8 lindje për grua në vitet 1960, ky raport ra në 2.1 lindje për grua në vitin 2001 dhe në 1.7 në vitin 2011, për të rënë në […]

Continue Reading

Nga vijnë këto miliarda ku të gjithë po ndërtojnë, pa marrë kredi në banka?!

Vrulli i ndërtimeve në kryeqytet dhe kredia për këtë sektor në Tiranë po shkojnë në drejtime të kundërta. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se stoku i huasë në sektorin e ndërtimit për bizneset private në kryeqytet ka ardhur në rënie në tremujorin e parë dhe të dytë të vitit. Banka e Shqipërisë raporton […]

Continue Reading

Rasti i mësueses, Antonela Zotkaj/ Si mashtron kryeministri për portalin

Nëse i kerkon pune sot kryeministrit gjate takimeve qe ai ka zgjedhur per te dhene llogari, pergjigjia e tij e menjehershme eshte: drejtohu portalit dhe do marresh pergjigje brenda 10 diteve. Ne kemi rastin e nje ish mesuese ne qytetin e Gjirokaster e cila u transferua nga shkolla ku jepte mesim dhe ju nenshtrua konkursit […]

Continue Reading

Sa të varfër janë shqiptarët? Eurostat zbulon shifra të reja lidhur me ushqimin

A është konsumi i lartë i bukës dhe brumërave një shenjë e varfërisë?! Të dhënat krahasuese të Eurostat duket se e vërtetojnë këtë. Shqipëria, një nga shtetet me të ardhurat më të ulëta të Europës, renditet si vendi, ku banorët e saj shpenzojnë më shumë për bukë dhe drithëra në raport me të ardhurat e […]

Continue Reading

Ulëritëse shifrat e INSTAT: 30% e të rinjve as në punë dhe as në shkollë

Në vitin 2016, të rinjtë e moshës 15-29 vjeç as në punësim e as duke ndjekur shkollën apo ndonjë formim profesional përbëjnë 30,0% të të rinjve gjithsej, raportoi INSTAT në një studim të plotë që i bëri zhvillimeve në tregun e punës për vitin 2016. Në këtë grup, 39,2% e të rinjve janë të papunë. Pjesa […]

Continue Reading

Desada Metaj: Kush e emëroi Vilma Nushin anëtare të bordit në Instat?!

Emri i Vilma Nushit, një prej grave më të fuqishme të biznesit në Shqipëri ka qenë thuajse i panjohur deri me ardhjen në pushtet të PS. Ishte opozita që përmendi Nushi për tenderin e fituar nga njëra prej kompanive të drejtuara prej saj për kontrollin e detyruar mjekësor (check up) me vlerën fillestare të 5.4 […]

Continue Reading