Nga vijnë këto miliarda ku të gjithë po ndërtojnë, pa marrë kredi në banka?!

Vrulli i ndërtimeve në kryeqytet dhe kredia për këtë sektor në Tiranë po shkojnë në drejtime të kundërta. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se stoku i huasë në sektorin e ndërtimit për bizneset private në kryeqytet ka ardhur në rënie në tremujorin e parë dhe të dytë të vitit. Banka e Shqipërisë raporton […]

Continue Reading

Erion Veliaj i jep të vëllait milionat e koncertit të Rita Orës

Në datën 3 qershor, këngëtarja e famshme me origjinë shqiptare, Rita Ora, do të zhvillojë një koncert në Tiranë. Koncerti financohet nga kompania e telefonisë ‘Albtelecom’ dhe Bashkia e Tiranës siç tregohet në posterin prompovues të koncertit në faqen e kompanisë në Facebook. Shifra e këtij sponsorizimi nuk është bërë transparente por një këngëtare e […]

Continue Reading

Mësoni si të mos rrezikoni shikimin para kompjuterit.

Nëse jeni një person që për shkak të punës ju duhet të qëndroni të paktën 8 orë përpara kompjuterit duhet të dini disa gjëra shumë të rëndësishme. I pari që vihet në rrezik është shikimi juaj. Për këtë arsye “American Academy of Optometry” ka hartuar një lloj udhëzuesi për të shpëtuar sytë e njerëzve (por […]

Continue Reading

Ulëritëse shifrat e INSTAT: 30% e të rinjve as në punë dhe as në shkollë

Në vitin 2016, të rinjtë e moshës 15-29 vjeç as në punësim e as duke ndjekur shkollën apo ndonjë formim profesional përbëjnë 30,0% të të rinjve gjithsej, raportoi INSTAT në një studim të plotë që i bëri zhvillimeve në tregun e punës për vitin 2016. Në këtë grup, 39,2% e të rinjve janë të papunë. Pjesa […]

Continue Reading

Doni të dini sa Ar fsheh Banka e Shqipërisë në tunelet e saj?

Floriri, që Banka e Shqipërisë ruan në tunelet e saj, kishte një vlerë prej rreth 61 milionë dollarësh në fund të janarit 2017, sipas statistikave të publikuara nga institucioni monetar qendror. Këto rezerva në ar të Bankës së Shqipërisë janë pjesë e rezervave të saj valutore, që mbahen kryesisht në euro, dollar, SDR (monedha e […]

Continue Reading

Desada Metaj: Kush e emëroi Vilma Nushin anëtare të bordit në Instat?!

Emri i Vilma Nushit, një prej grave më të fuqishme të biznesit në Shqipëri ka qenë thuajse i panjohur deri me ardhjen në pushtet të PS. Ishte opozita që përmendi Nushi për tenderin e fituar nga njëra prej kompanive të drejtuara prej saj për kontrollin e detyruar mjekësor (check up) me vlerën fillestare të 5.4 […]

Continue Reading