Ja kush janë 4952 punonjësit që rrezikojnë vendet e punës në çdo Ministri pas bashkimit të tyre.

Reforma radikale në strukturat qeveritare, e cila do të zbatohet në ditët dhe javët e para të qeverisë ‘Rama 2’, konsiston në krijimin e një administrate të vogël, eficente dhe profesionale, sipas motos (më shumë dhe më mirë me më pak). Me shkrirjen e Ministrisë së Transportit dhe Infrastrukturës, e cila do të funksionojë si […]

Continue Reading

Nga Edmond Arizaj/ Rritja e ekonomisë shihet në xhep, jo me grafikë burokratësh

Një krahasim I vogël. Viti 2008: Shpenzimet për 12 ditë pushime, një familje me katër persona, nisur nga Tirana në Korçë, pastaj nga Korça në një prej vendeve turistike në jug, I njëjti itinerary, të njëjtat vende bujtëse, të njëjtët persona. Dy rroga buxhetore të destinuara vetëm për këto pushime, njëra 80 mijë lekë, tjetra […]

Continue Reading

Dështon porti i Karpenit, Ekonomi akuzon Avokaturën e Shtetit

Projekti i shpallur në fundverën e vitit të kaluar ngjalli mjaft interes dhe mbi të gjitha skepticizëm, pasi  projektligji për ndërtimin e një porti gjigant në Karpen të Kavajës, me vlerë 5 miliardë dollarë ishte sa gjysma e prodhimit të brendshëm të Shqipërisë. Projekti, sipas draftit parashihte investim në një port të thellë që mundëson […]

Continue Reading

Nga Klodian Tomorri: Komisioni i Ekonomise si çetë partizane

Komisioni Parlamentar i Ekonomise i jep vetes te drejten te ndryshoje nje Akt Normativ. Madje, jo vetem qe e amendon por e ben kete ne seance plenare. (Behet fjale per nje akt qe rregullon kontributet e sigurimeve per profesionet e lira) Kjo eshte shkelje e paster e Kushtetutes. Ne finale, Akti Normativ eshte nje instrument […]

Continue Reading

Shkarkohet drejtoresha e AMF-së Enkeleda Shehi. LSI votoi kundër

Komisioni i Ekonomisë ka shkarkuar drejtoreshën e Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare, Enkeleda Shehi. Shkarkimi i Shehit u bë me 9 vota pro dhe 2 vota kundërnga ana e LSI-së. Disa ditë më parë ishte bordi i Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare (AMF) kërkoi shkarkimin e saj. Sipas një letre dërguar kreut të Komisionit Parlamentar të Ekonomisë, […]

Continue Reading