Skandal tjetër i Facebook/ Publikohen 400 milionë numra telefoni

Facebook është përfshirë në një skandal tjetër në lidhje me të dhënat privatë të përdoruesve të tij. Këtë radhë kompania ka pësuar ‘rrjedhje’ të 400 milionë numrave telefoni të përdoruesve të platformës më të madhe sociale. Të dhënat janë përhapur në një server online dhe përbëhen nga 133 milionë llogari të përdoruesve në SHBA, 50 […]

Continue Reading

Makashi: Frankos i merrja borxh kitarën për në emisione

Fatmira NIKOLLI Frankon e njoh që kur kam qenë fëmijë. Kemi qenë afër. I vëllai i Frankos, Ferdinandi, babai i Rozanës, ka qenë shumë afër me familjen time. Kemi qenë më shumë se të njohur, kishim lidhje e hyrje-dalje familjare. E mbaj mend Frankon që kur këndonte me kitarë. Unë isha fare kalama”. Këngëtari i […]

Continue Reading

Nuk ka më dilema, makina fluturuese brënda 2017-ës

Makinat fluturuese do të dalin nga spektri i fantashkencës për të hyrë në botën e realitetit, falë një prototipi që do të zbulohet brenda vitit 2017. Tom Enders, drejtuesi i kompanisë “Airbus” ka folur për divizionin e “Urban Air Mobility”, që do të shërbejë pikërisht për dizinjimin e makinave fluturuese. Objektivi i “Airbus” do të […]

Continue Reading

Ndërsa në Australi Ministri i Brendshëm dorëzohet në polici: Kam fol me celular kur i jepja makinës.

Një ngjarje e rrallë ka ndodhur në Australi, ku një ministër ka denoncuar veten në polici pak pasi kishte përdorur telefonin gjatë kohës që po i jepte makinë për të postuar në rrjetet sociale Ministri i  Brendshëm, Troy Grant, tha se në ato momente nuk e kishte kuptuar se po thyente ligjin,  shkruan “BBC”. Grant […]

Continue Reading

Ja aplikacionet që nuk mund t’i përgjojë CIA

Wikileaks në më shumë se 8.000 faqe ka bërë të ditur se CIA amerikane ka kryer programin e spiunimit për përdorues në gjithë botën përmes rrugës së telefonave mobilë, internetit, kompjuterëve, por edhe televizorëve të mençur, kamerave dhe pajisjeve tjera. Në dokumente është pohuar se CIA mund të spiunojë Instant Messaging, aplikacionin Signal, Telegram, WhatsApp, […]

Continue Reading

Shëndetësia falas bën çudira.Lajmërojnë ambulancën për një urgjencë, por ajo nuk ndizet.

Një qytetar nga Durrësi ka lajmëruar ambulancën për shkak të gjendjes shëndetësore të një 80-vjeçri, por ambulance nuk është nisur për në spital. Shkak është bërë një defekt në mjet, çka ka shkaktuar mosndezjen e ambulancës. Ndërkohë personi i sëmurë ka ngelur brenda në ambulancë në pamundësi të lëvizë dhe të marrë ndihmën e duhur. […]

Continue Reading