Rusia shpall fajtor liderin e opozitës dhe e arreston

  Aleksey Navalny u arrestua menjëherë pas mbërritjes në një protestë anti-korrupsionit në qendër të Moskës të dielën. Ai u akuzua për shkeljen e një ligji mbi tubimet publike dhe u përball me gjobë dhe ndalime administrative. Policia e Moskës ka konfirmuar zyrtarisht se ka arrestuar rreth 500 demonstrues. Dhjetëra persona janë arrestuar anembanë Rusisë […]

Vazhdo të lexosh

Poezi nga Rexhep Shahu

NJERËZ PA DHËMBË Këtukemimbetë ne njerëzit pa dhëmbë, zemraime Dhëmbërënë me dudatëvrame Askorebukenukmundemitëhamë. Hamëqulldhepërsheshqeverie me mbetëgjallë. Ata qëhanëhekur me dhëmbëkanëvdekëosekanëikë Largatdheut, marrëpengprejhajnaveqëzgrapinlekë e dashnore. Nëbulevardlëvizinhijefrike me kryetnëtokë e bythëpërpjetë Merrathëxunkthinëqafëbiennëgjunjëparaqeverisë. Këtukemimbetë ne dhëmbërënët.Zotiynë i rremë Na thotë, jenitëlumtur e tëlirë, ne themi, po, jemi Meflatragomarifluturojmënëqiell. Çdoburrë e gruasipemëfrikelëkundetnëerë Hijetëshëmtuaraqë i trembstuhia. Nëqiellintonë, zemër, nukkashqiponjaqëshkojnëmbi re […]

Vazhdo të lexosh