Nga Indrit Vokshi: Pse presidenti nuk duhet të zgjidhet nga populli

Në Shqipëri, as kryeministri nuk zgjidhet nga populli. Megjithatë, meqenëse zakonisht pretendenti për kryeministër ndodh të jetë kryetari i partisë që fiton më shumë mandate në parlament, kuptohet se cilin do të zgjedhë parlamenti si kryeministër. Ne mund edhe ta zgjedhim presidentin nga populli por lind pyetja me çfarë arsyetimi? Vota është politike dhe nuk […]

Continue Reading

Basha: Presidenti të zgjidhet nga populli/ Video

Lulzim Basha ka hedhur sot ofertën e re politike duke deklaruar shprehimisht: Ta zgjedhim Presidentin nga populli! “Na kanë ftuar këtë javë për punën e Presidentit! – tha Basha nga çadra e protestës, duke iu referuar qeverisë – “Ne i kemi votat,po hajdeni ta bëjmë me konsensus! “Ne i kemi paret po hajde ta blejmë bashkë!” – komentoi kryedemokrati me […]

Continue Reading

Nebil Çika, zgjidhet Kryetar i Shoqatës Antikomuniste e ish-të Përndjekurve Politikë

Shoqata Antikomuniste e ish-të Përndjekurve politik zgjodhi sot kryetarin e ri te saje Nebil Çika, pas dorëheqjes së Simon Mirakajt i cili është caktuar anëtar i autoritetit të hapjes së dosjeve. Strategjinë e tij në krye të këtij posti, Çika e bëri publik gjatë zgjedhjeve të zhvilluara në Kuvendin e shtatë. Nebil Çika: Ne sot […]

Continue Reading