Tom Doshi sërish në prokurori për akuza të reja ndaj tij

Deputeti Tom Doshi ka shkuar paraditen e sotme në Prokurorinë e Përgjithshme ku është thirrur për ti komunikuar një akuzë. Burime nga institucioni i akuzës kanë bërë të ditur se Doshi dyshohet për ‘deklarim të rremë pasurie’ dhe sot pritet që ti komunikohet akuza ose pushimi i saj. Ndaj deputetit Tom Doshi ka ngritur një […]

Continue Reading

Nga Indrit Vokshi: Pse presidenti nuk duhet të zgjidhet nga populli

Në Shqipëri, as kryeministri nuk zgjidhet nga populli. Megjithatë, meqenëse zakonisht pretendenti për kryeministër ndodh të jetë kryetari i partisë që fiton më shumë mandate në parlament, kuptohet se cilin do të zgjedhë parlamenti si kryeministër. Ne mund edhe ta zgjedhim presidentin nga populli por lind pyetja me çfarë arsyetimi? Vota është politike dhe nuk […]

Continue Reading