Nga Indrit Vokshi/ PD-së, i duhet të zgjedhë kandidatët për bashkitë.

Ky është rast i mirë për një riformulim historik të krejt PDs në nivel vendor; prej Kukësi në Konispol (veçanërisht në Tiranë), PD ka nevojë t’i ndërrojë sytë me të cilat e sheh qeverisjen vendore. Nëse deri më sot ka qenë normale që bashkitë dhe komunat të shihen si ndërmarrje ku partia fituese strehon militantët, […]

Continue Reading

Nga Indrit Vokshi/ DIKTATURË: Shkarkohet gjyqtari Fatos Lulo, se “nuk justifikoi pasurinë”

Fatos Lulo është bërë gjyqtar në 2005. Pasuria e tij është vënë dhe deklaruar para 2005, para se të ishte gjyqtar – pra pasuria e tij nuk ka lidhje me ushtrimin e detyrës si gjyqtar që dmth se nuk ka të dhëna se ai e ka përdorur postin e gjyqtarit për të përfituar pasuri. Gjyqtari […]

Continue Reading

Nga Indrit Vokshi: Pse presidenti nuk duhet të zgjidhet nga populli

Në Shqipëri, as kryeministri nuk zgjidhet nga populli. Megjithatë, meqenëse zakonisht pretendenti për kryeministër ndodh të jetë kryetari i partisë që fiton më shumë mandate në parlament, kuptohet se cilin do të zgjedhë parlamenti si kryeministër. Ne mund edhe ta zgjedhim presidentin nga populli por lind pyetja me çfarë arsyetimi? Vota është politike dhe nuk […]

Continue Reading