Çollaku/ Jam për sistem maxhoritar 100%

Aktualitet

Per #Maxhoritar te paster 100%.
—————-
Edhe nje here per sistemin e zgjedhjeve.

Cdo zgjedhje eshte gare. Problemi me i madh sot ne Shqiperi eshte ekzistenca apo jo e gares. Gare nuk ka kur nje pale ble apo vjedh vota. Problemi i madh sot eshte asgjesimi i pengesave qe nuk lejojne garat e ndershme.

Me pas duke folur per sistemet zgjedhore.
Sistemi me i paster,me afer votuesit zgjedhesit,qe lidh kandidatin me voten direkte te njerezve dhe detyrimet qe ajo sjell me pas,llogaridhenien eshte #maxhoritari i paster.
Perballja nominale ne cdo zone,100% pa garanci vendi e liste te sigurte.
Kjo eshte gara e vertete.

Proporcionali i cdo lloji,garen e kalon nga individet te subjektet politike. Individet sherbejne per ti ngritur apo ulur kuotat politike subjektit,partise. Per te qene perfaqesues,proporcionali detyron nje forme perzgjedhje demokratike brenda subjekteve,ne respekt te cilesise kontributeve karrierave.

Sistemi me hibrid eshte perzierja e te dyjave,listat e hapura. Ky sistem hibrid nuk eshte as maxhoritar as proporcional. Teorite populiste se nje sistem i tille pastron parlamentin,largon te paaftet,budallenjte injorantet nga listat e perfaqeson qytetaret e votuesit eshte ose naivitet ose nje hile populiste.
Me lista te hapura,kandidatet fitues nuk i percakojne votuesit e qytetaret. Me lista te hapura nuk ka pse individet te kerkojne vota nga Veri ne Jug. Me lista te hapura fushata do te behet nga studiot televizive. Dhe fituesit do te jene ata qe pronaret e mediave do tu shesin apo lejojne kohen televizive.
Me pas deputeti fitues nuk do te kete asnje pergjegjesi ndaj votuesit te nje zone. Me pas fituesit,detyrimin do ta kene ose ndaj Klan ose Top,ose ndaj ndonje Oligarku qe do tua siguroje keto hapsira ne varesi te sherbimit te marre apo te dhene.

Nese doni gare,ajo e verteta ndodh me #Maxhoritar te paster 100%,me maxhoritar u sherbehet votuesve.
Me proporcional u sherbehet partive.
Me lista te hapura u sherbehet Oligarkeve dhe Pronareve te Mediave.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?