Nga Kreshnik Çollaku/ Breshër koncertesh e këngëtarësh në Tiranë.

Ave Cesare, Morituri te salutant… Ermal Meta,Rita Ora,Dua Lipa e kushedi sa të tjerë. Taktikë e vjetër që nga Roma e lashtë,kur populli nuk ka bukë,shpalleshin jave lojrash me gladiatorë në Coloseum. Populli hutohet,harron hallet e varferinë. Jetë të gjatë Perandorit “Ave Cesare morituri te salutant” (ata që po vdesin të nderojnë). Në Tiranë,Bashkia premton […]

Continue Reading

40 milion euro nga taksat e shqiptarëve për largimet nga puna.

Prej vitit 2014 deri më sot kemi të bëjmë me 78 vendime të formës së prerë nga Gjykata për të kthyer nëpunësit e administratës në punë apo dëmshpërblyer ata për largim të padrejtë. Gjykata e Apelit llogarit një detyrim të shtetit ndaj administratës së larguar prej 40 mln eurosh. Drejtoresha e DAP, Albana Koçiu, në […]

Continue Reading

Taksat e reja për makinat/ Nuk keni parë gjë akoma

Përcaktohen kriteret e reja për pagesën e taksës së qarkullimit të makinave dhe afatet për kolaudimin e tyre. Rregullat janë firmosur nga ministri i Financave, Arben Ahmetaj më 4 Prill.  Ndryshimi thelbësor është në mënyrën e llogaritjes së taksës së qarkullimit për mjetet e luksit dhe në llogaritjen e afatit të kolaudimit të mjeteve, i cili […]

Continue Reading