INTELIGJENCA STRATEGJIKE DHE PARASHIKIMET E AFATGJATA – DOMOSDOSHMËRI PËR SIGURINË KOMBËTARE

Nga Luan Hamiti. Inteligjenca strategjike dhe analiza strategjike janë terma të përdorura për të përshkruar një tip e veçantë të inteligjencës dhe praktikës analizuese. Nëse tërë inteligjenca është e përqendruar me analizimin e çështjeve për të bërë parashikime, atëherë inteligjenca strategjike merret me një zonë specifike, atë që ka qëllim të sjell një tip të […]

Continue Reading

Kosovë/ Paralajmërim për akte terroriste, policia në gadishmëri

Burime të besueshme brenda Policisë kanë thënë se këto paralajmërime janë shumë serioze dhe janë duke u trajtuar me shumë seriozitet nga organet e rendit. Policia është njoftuar për një përgaditje të një akti terrorist në ditët e pashkëve që janë në fund të kësaj jave. “Policia ka marrë informata dhe është paralajmëruar për një […]

Continue Reading

Wikileaks mund të sabotojë operacionet e CIA-s

Operacionet e përgjimit të ndërmarra nga CIA mund të sabotohen pas publikimeve të fundit të Wikileaks, që tregonin teknikat e hakerimit. Kodi i përdorur nga CIA për të fshehur origjinën e viruseve u treguan me detaje në publikimin e fundit të faqes së internetit që i ka “shpallur luftë” administratës amerikane. Kështu, sipas ekspertëve, kodi […]

Continue Reading