Nga Prof. Asoc. Dr. Enver Bytyçi/ Një këshillë për Edi Ramën!

Zoti kryeministër, Ju ishit sot në Vaun e Dejës dhe deklaruat se hipoteka e Shkodrës është bërë si konsullata austro-hungareze. Nga përdorimi i togfjalëshit “austro-hungareze” kuptohet se e keni fjalën për konsullatën e fillimshekullit të kaluar të Vjenës në qytetin e kulturës shqiptare e perendimore, Shkodrës. Sa për dijeni, administrimi i Shqipërisë së Veriut në […]

Continue Reading

Nga Indrit Vokshi: Këshillë për Lulzim Bashën mbi “Republikën e Re”

Kur mbreti i Anglisë donte të divorcohej, ai iu dërgoi kërkesë për këshillim universiteteve të Europës. I pyeti nëse kishte të drejtë të divorcohej. Pra mbreti, shpata, pushteti, iu drejtua dijes. Njëlloj edhe z.Basha, duhet të kërkojë mendimin e njerëzve të ditur të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë e Diasporës Shqiptare. Atyre njerëzve që kanë mendime por, […]

Continue Reading