Flisni me veten? Ja çfarë thotë shkenca për këtë fenomen

Ju ka ndodhur që të flisni me veten? S’ka asgjë për panik. Nuk keni probleme psikike, është thjeshtë një sjelle që shumë njerëz e përdorin për të komentuar mbi veprimet e tyre ose për të kujtuar një gjë të harruar. Gjithashtu të folurit me veten shërben edhe për të organizuar  mendimet. Një gjë të tillë […]

Continue Reading

Shkencëtarët: Duhet të mbani mace në shtëpi

Shkencëtarët kanë vënë re se afro 70 lloje qeniesh të gjalla janë në gjendje “të bëjnë punën” e sizmografëve dhe një ndër vendet e para midis tyre e zënë macet e zakonshme shtëpiake. Historia njeh shumë raste kur në vigjilje të tërmeteve dhe të shpërthimit të tyre dhe janë kthyer vetëm pas katastrofave. Po kështu, […]

Continue Reading

Ja çfarë u ndodh femrave nëse pijnë më shumë se 3 kafe në ditë

Shumica e njerëzve konsumojnë kafe çdo ditë dhe kjo e bën kafen pijen e dytë më të njohur në botë, menjëherë pas ujit. Por, femrat duhet të kenë kujdes të shtuar sa i përket konsumimit të kafesë, pasi që studimet e fundit kanë zbuluar se konsumimi i më shumë se tri kafeve në ditë, e […]

Continue Reading