Raporti javor i Bordit të Monitorimit të Mediave/ Të gjitha televizionet i kanë dhënë më shumë kohë PS-së

Aktualitet Te tjera

Prej 1 jave fushata elektorale ka ndezur motorët e plotë. Ashtu edhe media, që mban anën e njërës apo tjetër parti që është në fushatë.

Por nga raporti javor i Bordit të Monitorimit të Mediave i ngritur për të verifikuar se sa të barabartë janë mediat, ka rezultuar se në këtë javë të parë gati të gjitha televizionet i kanë dhënë më shumë kohë partisë në pushtet, PS-së se sa opozitës edhe pse u takon e njëjta kohë televizive.

Ajo që bie në sy është se të të gjitha televizionet informative i kanë dhënë shumë më shumë kohë Edi Ramës se sa Lulzim Bashës. Këtu bën përjashtim vetëm televizioni Ora News, që i ka dhënë më shumë hapësirë opozitës se sa mazhorancës.

Dy televizionet që i kanë dhënë dyfishin e kohës Edi Ramës janë ABC News dhe Report Tv.

KOMISIONI QENDROR I ZGJEDHJEVE

                                                                                 BORDI I MONITORIMIT TË MEDIAS

Raport javor mbi pasqyrimin e fushatës zgjedhore nga mediat audio-vizive, për subjektet politike, zgjedhjet parlamentare të 25.06.2017.

(26.05.2017 – 02. 06. 2017)

Bordi i Monitorimit të Medias, vjen në këtë raport javor nga data 26.05.2017 deri më 02.06.2017 pasi ka monitoruar edicionet informative, specialet dhe debatet, minutazhet e transmetimit të spoteve elektorale, transmetimet në oraret e palejuara si dhe monitorimet e bëra për operatorët radiotelevizivë në Tiranë e në rrethe në gjithsej 12 operatorë radiotelevizivë me transmetim nga Tirana dhe në qarqet Elbasan, Fier, Lezhë, Vlorë, Shkodër, Korçë, Gjirokastër, Berat.

Ne mbledhjen e datës 03.06.2017, ku u diskutua për ketë raport, morën pjese Maklen Misha, Kryetar, Basir Çollaku, anëtar, Rexhep Polisi, anëtar, Muhamed Veliu, anëtar, Flogert Muça, anëtar, Artan Cena, anëtar, Qamil Xhani, anëtar.

A) EDICIONET INFORMATIVE

Në TVSH ;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 41.20 min

PS 40.40 min

 

Partitë e tjera parlamentare janë pasqyruar:

LSI 16.27 min

PDIU 5.32 min

 

Vëmë re që partitë e tjera parlamentare dhe partitë joparlamentare kanë 0 minuta kohë.

Bordi i Monitorimit të Mediave i propozon Komisionit Qendror të Zgjedhjeve që t’i kërkojë TSVH që sipas Nenit 81, pika 1 dhe 2, të balancojë brenda 48 orëve kohën për partitë e tjera parlamentare

2. Në TOP CHANNEL;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 64.70 min

PS 70.58 min

 

Partitë e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 28.23 min

PR 3.10 min

 

3. Në TV KLAN ;

Partite parlamentare me mbi 20 % tw vendeve nw Kuvend kanw gjetur pasqyrim:

PD 74.07 min

PS 55.78 min

 

Partite e tjera parlamentare me më pak se 20 % tw vendeve nw Kuvend janë pasqyruar:

LSI 22.4 min

PDIU 5.13 min

LIBRA 3.97 min

 

5. Në VIZION + ;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 60.93 min

PS 83.52 min

 

Partitë e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 20.27 min

PR 3.03 min

PDIU 0.93 min

 

6. ORA NEWS;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 482 min

PS 417 min

 

Partitë e tjera parlamentare me me pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 105 min

PR 23.6 min

PDIU 43.9 min

LIBRA 5.82 min

 

7. TOP NEWS ;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim;

PD 489 min

PS 648 min

 

Partitë e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 126 min

PR 15.3 min

 

8. Në NEWS 24 ;

Partite parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 203 min

PS 294 min

 

Partite e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar;

LSI 104 min

PR 2.37

PDIU 117.8 min

LIBRA 3.53 min

 

4.Në UTV;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 209.18 min

PS 239.15 min

 

Partitë e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend janë pasqyruar:

LSI 48.60 min

PR 5.10 min

PDIU 32.93 min

 

9. Në CHANNEL ONE ka transmetuar ne dy javet e para

Partite parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 34.75 min

PS 39.02 min

 

Partite e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 17.75 min

PDIU 7.38 min

LIBRA 0.73 min

 

11. Në ABC;

Partite paralamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim;

PD 268 min

PS 662 min

 

Partite e tjera paralamentare me me pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar;

LSI 145 min

PDIU 97.1min

LIBRA 11.95

 

12. Në REPORT TV;

Partitë parlamentare me mbi 20 % te vendeve ne Kuvend kane gjetur pasqyrim:

PD 389 min

PS 584 min

 

Partite e tjera parlamentare me më pak se 20 % te vendeve ne Kuvend jane pasqyruar:

LSI 125 min

PR 16.62 min

PDIU 136.36 min

LIBRA 1.22 min

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?