AktualitetPolitike

Luçiano Boçi: Sa na kushtojnë në të vërtetë satelitët (aparatet fotografikë)

Sa na kushtojnë në të vërtetë satelitët (aparatet fotografikë)
📍Kompania SATELLOGIC, si avantazh të vetin thekson koston e ulet që ajo ofron për mbikëqyerjen e territorrit, ujërave, ndërtimeve, trafikut, mjedisit etj, nëpërmjet fotografimit cilësor.
Shuma e shpenzuar nga Qeveria shqiptare duket sikur ndjek këtë logjikë.
⁉️Duket, sepse në fakt nuk është e vërtetë!
❌Për të njëjtat shërbime që ofrohen nga Satellogic, RAMA ka hapur tendera milionëshe, pa qenë fare nevoja.
Kështu, për nivelin e ujërave KESH zhvilloi një tender me vlerë 1.7 milion euro.
E pse duhej kjo pagesë extra, kur ketë na e bëkan satelitët?!
Mund të jetë një imazh i 1 person, në këmbë dhe teksti që thotë "Ergys Verdho i KESH: Tender 1.7 mln € per të llogaritur nivelin e ujit Skandali, ARRSH 19,5 mln euro tender për monitorimin e trafikut për 200 km rrugë kombètare"
❌Ndërsa ARRSH, harxhoi jo pak por rrumbullak 19.5 milion euro për monitorinin e 200 km rrugë.
Kur këtë e bën sateliti e përvec satelitit Google Maps dora vetë, madje pa lekë fare, pse na u dashkan dhe dhjetra milionë të tjera?!
❌Po gjithë ajo administratë e polici ndërtimore e task forcë, polici bashkiake, pse u dashka të paguhen kur punën e “gomarit” na e bëkan satelitët?!
Pra sa shkon vlera e vërtetë e milionave të shpenzuara vetëm për disa zëra nga gama e punës së satelitëve?
‼️‼️6 milionë euro + 1.7 milion euro KESH + 19.5 ARRSH + ? miliona euro pagë për institucionet paralele përgjegjëse = 27.2 + ? Milion euro.
Zhvatje, vjedhje, hajdutëri + propagandë!
Mund të jetë një imazh i në këmbë, rrugë dhe teksti
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?