SPRINT NEWS ALBANIA

Kuriozitete

E dini kush është kuptimi i vërtetë i fjalës “OK”?

“OK” është një fjalë anglisht që tregon miratim, pranim, marrëveshje, pëlqimin ose pranimin. Ajo është kthyer shpesh si një fjalë e huazuar në shumë gjuhë të tjera dhe ka qenë e përshkruar si fjalë që mund të kuptohet gjerësisht në botë. Por, a e dini kuptimin e vërtetë dhe origjinën e kësaj fjale?

Në fakt shpjegimi i saktë është se termi e ka origjinën nga një shkurtim për “ORL korrekt”, një gabim drejtshkrimi i “all korrekt” e cila ishte aktuale në SHBA në vitet 1830. Pas kësaj, “OK” do të kthehej në një nga shprehjet më të përdoruara jo vetëm në SHBA, por edhe në të gjithë botën.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?