Dalin sërisht tezat kur akoma po zhvillohet provimi (Fotot)

Ashtu si edhe provimet e tjera, edhe në provimin e detyrueshëm të Gjuhë Letërsisë në maturën shtetërore, kanë dalë tezat para futjes në sallat ku do mbahet provimi. Fotot e tezave janë duke qarkulluar në rrjetet sociale edhe pse provimi ka filluar në orën 10:00. Edhe pse  u paralajmërua se nuk do të kopjohet, diçka […]

Continue Reading

Nga Rita Filipi: DEBATI PER AGOLLIN DHE LETERSINE E REALIZMIT SOCIALIST

Letersia moderne shqiptare qe filloi me shkrimtaret te cilet kishin vetedije perendimore si Konica, Koliqi, Noli, Kuteli, Poradeci, Migjeni etj, stopoi per gjysem shekulli me instalimin e metodes se realizmit socialist. Dritero Agolli ne disa vepra te tij i kapercen kufijte e kesaj metode duke u bere nje nga poetet me popullore per shkak te […]

Continue Reading