NOA firmos marreveshje bashkepunimi me AFD – Agjencia Franceze për Zhvillim

Aktualitet

Herjola Spahiu- Drejtore e Përgjithshme e NOA-s.

Dita e sotme ishte shume e vecante per Institucionin tone Financiar NOA, duke shenuar nje nga arritjet me te rendesishme ne historine tone 24 vjecare, – firmosjen e nje marreveshje bashkepunimi me AFD – Agjencia Franceze për Zhvillim dhe krahut financiar të saj, Proparco.

Kjo marreveshje eshte shume e rendesishme, jo vetem per faktin qe ka si synim rritjen e aksesit ne finance per Biznesin e Vogel dhe te Mesem, por sepse eshte hera e pare qe Proparco mbeshtet nje ndermjetes financiar ne Shqiperi. Financime te tilla, teresisht te dedikuara ndaj ekonomise se sipermarrjes se vogel jane jetike per te garantuar ne menyre te panderprere aksesin ne finance per biznesin shqiptar, I cili vijon te perballet me sfida te njepasnjeshme ne keto vitet e fundit.


Gjate ceremonies se firmosjes se marreveshjes, ishim te nderuar te kishim pranine e Ambasadores së Francës, Znj. Elisabeth Barsacq, Zv/Guvernatores se Bankes se Shqiperise Znj. Natasha Ahmetaj, si dhe shume aktore te rendesishem te tregut dhe partnere tanet.

Per me shume informacion, ju lutem referojuni link me poshte:

————————————
Today, we at NOA, had a very special event, which is another important milestone in our 24 years of operations in the market, – the signature of a cooperation agreement with AFD – the French Development Agency and its financial vehicle, Proparco. This agreement is very important, not only due to its purpose, which is to increase financial access for SMEs, but for the fact that it is the first transaction of Proparco in Albania. Such financing, dedicated to small entrepreneurs is vital for guaranteeing uninterruptedly the access to finance for the Albanian small businesses, who are facing continuous challenges in the last years.
We have been honored, to sign this cooperation agreement in the presence of H.E. Ambassador of France to Albania Ms. Elisabeth Barsacq, the V/Governor of the Bank of Albania. Ms. Natasha Ahmetaj and other important partners of ours.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?