Luciano Boçi: Faj kolektiv apo krim kolektiv

Politike
FAJ KOLEKTIV APO KRIM KOLEKTIV
Analisti Baton Haxhiu, sikurse shumë të tjerë të majtë, mundohen që skandalin e “tubave të ajrimit të mbushura më para të pista” si fytyra e saktë e një qeverie, ta relativizojnë.
Shkojnë deri aty sa e emërtojnë FAJ!!!
Si ka mundësi të arrijnë deri këtu?!!!
Z. Haxhiu duhet ta dijë mirë se tremi FAJ përdoret në rrafshin moral.
Në rrafshin ligjor dhe politik, pastrimi i parave, korrupsioni, mosjustifikimi i pasurisë janë KRIME PENALE jo FAJE MORALE.
Dhe aq më keq që sipas tyre (këtij) nuk ka faj kolektiv.
Po, nuk ka FAJ MORAL KOLEKTIV, por ndërkohë ky është qartazi KRIM KOLEKTIV që bëhet nga një qeverisje.
Është një KRIM ZINXHIR, KRIM KAPILAR, që përfshin të gjitha nivelet e qeverisjes deri tek KRYEMINISTRI.
E thotë vetë përkufizimi i KRIMIT KOLEKTIV:
“Krime të tilla janë ato që implikojnë liderë ushtarakë ose politikë, sepse janë manifestime të një politike, ose ato që kanë shkaktuar dëme në një shkallë jashtëzakonisht të madhe”
Çfarë do më shumë të sqarohet z. Haxhiu?!!!
Madje ai duhet të shqetësohet si qytetar për këtë situatë korruptive totale e jo të relativizojë KRIMIN KOLEKTIV-FINANCIAR të Ramës&Qeveri.
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?