Ç’po ndodh? Qeveria e Kanadasë: Mos shkoni në Shqipëri, atje të rrëmbejnë dhe grabitin.

Bota

Qeveria e Kanadasë ka përditësuar të dhënat për të gjithë shtetasit e saj që kërkojnë që të udhëtojnë drejt Shqipërisë, duke i paralajmëruar dhe për incidentet që mund t’iu ndodhin në Rinas, referuar grabitjes më të fundit, ku u morën rreth 10 milionë euro.

Ndërkohë që raporti i bën jehonë dhe vjedhjeve të zakonshme në mjetet e transportit publik, si dhe vjedhjen e automjeteve, ndërsa mund të themi se të gjitha të dhënat ‘nxijnë’ imazhin e Shqipërisë.

Po ashtu në raport Shqipëria përshkruhet dhe për konflikte mes bandave rivale, dhe një prezencë të madhe të krimit të organizuar. Po ashtu sipas qeverisë kanadeze, gratë që udhëtojnë të vetme drejt Shqipërisë, mund të bëhen objekt i ngacmimeve seksuale.

‘Krimet e vogla, të tilla si vjedhja nëpër xhepa dhe rrëmbimi i çantave janë të shpeshta, ndodhin veçanërisht në transportin publik dhe në zonat turistike. Vjedhja e automjeteve është e zakonshme.

Vështirësitë ekonomike dhe disponueshmëria e lehtë e armëve të zjarrit rrisin rrezikun e incidenteve të dhunshme, plaçkitjeve dhe ndalimit të makinave.

Pajisjet e vogla shpërthyese janë përdorur në sulme të shënjestruara, duke përfshirë edhe Tiranën. Disa incidente të dhunshme kanë ndodhur gjithashtu në ose pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës.

Këto incidente zakonisht i atribuohen mosmarrëveshjeve të brendshme të një natyre personale, biznesi apo politike. Turistët zakonisht nuk janë në shënjestër, por mund të ndodhin konfrontime të dhunshme midis bandave kriminale të organizuara rivale’, thuhet mes të tjerave në të dhënat për Shqipërinë.

Infrastruktura

Facilitetet turistike nuk janë të zhvilluara mirë, dhe shumë mallra dhe shërbime nuk janë në dispozicion.

Ndërprerjet e energjisë ndodhin shpesh në të gjithë Shqipërinë, në zonat e largëta, si dhe në qytetet kryesore.

Gjithmonë mbani një elektrik dore, ndërsa ecni nëpër rrugë.

Verifikoni orarin e ndërprerjeve të energjisë elektrike me autoritetet lokale.

Siguroni mirëqenien tuaj gjatë ndërprerjeve.

Kushtet e rrugëve dhe siguria rrugore janë të dobëta në të gjithë vendin. Rrugët kryesore janë të kalueshme, por rrugët dytësore shpesh mbahen keq.

Në dimër, mund të hasni në kushtet e rrezikshme të dëborës dhe akullit në rrugët malore të mirëmbajtura në veri dhe juglindje të Shqipërisë. Ndërprerjet e energjisë mund të ndikojnë ndriçimin e rrugëve dhe sinjalet e trafikut.

Shoferët janë jashtëzakonisht agresivë dhe të pamatur dhe këmbësorët shpesh gjenden duke ecur përgjatë anëve të rrugëve, duke përfshirë rrugët kryesore.

Përdorni një mjet me katër rrota, madje edhe në qendrat urbane.

Inspektoni automjetet me qira tërësisht dhe sigurohuni që kompania të jetë në dispozicion për të ndihmuar në rast të problemeve mekanike.

Planifikoni me kujdes udhëtimin tuaj jashtë kryeqytetit.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?