Erion Veliaj , o qelbësirë e qelbesirës , o pleh i plehrave , o maskara…

Aktualitet

Fotografia e Sokol Terihati

Nga Sokol Terihati:

Erion Veliaj , o qelbësirë e qelbesirës , o pleh i plehrave , o maskara ! Si guxon ti more provincial të quash stallë kuajsh , sallën e Teatrit Kombëtar !?
Po aty në atë plate magjike , janë ngjitur dhe kanë prodhuar art të nivelit botëror, korifejtë e Kombit , more pleh .
Aty është ngjitur , Sandër Prosi dhe Kadri Roshi , Naim Frashëmri dhe Violeta Manushi , more zagar.
Aty , ne qeshnim dhe qanim pa fund se luhej Shekspiri , po luhej edhe Pallati 176.
Aty more shpifesirë , ngjitej Margarita Xhepa dhe Robert Ndrenika aty…..Janë me qindra , Pinok me qindra, është Pirro Mani dhe Reshat Arbana.
O legen , Aty është luajtu Familja e Peshkatarit .
Naim Frashëri , desh humbi jetën aty …
O fshatar ….!
Aty është shfaqur Prokop Mima dhe Tinka Kurti …o mavri !
Janë mijra shfaqje , janë disa breza njerëzish që dhanë dhe moren qytetërim .
Prandaj ka vlerë të patjetërsueshme ajo godine .Aty është fryma e GJIGANDEVE të skenës o mjeran , që guxon t’a quash stallë kuajsh !
Normal , që për ty , si një bastard nga provinca , ashtu të duket ,por do t’i paguani gjithë këto turpe që po i beni këtij vendi. O neveri fare !