SPRINT NEWS ALBANIA

AktualitetPolitike

Mediu kërkon të pyetet ish-shefi i Shtabit: S’është e vështirë t’i gjendet adresa në SHBA, të organizohet video-konferencë

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu gjatë një deklarate të dhënë për mediat pas përfundimit të seancës së radhës për “Gërdecin” ku u pyetën dëshmitarë të tjerë, tha se duhet që të organizohet një video-konferencë me ish-shefin e Shtabit të Ushtrisë, Luan Hoxha i cili jeton në SHBA.

Mediu tha se duhet që Hoxha t’u përgjigjet disa pyetjeve të cilat mund të hedhin dritë mbi të vërtetën e përgjegjësisë së tij si ministër asokohe kur ndodhi tragjedia.

“Se çka ndodhur në Gërdec, njerëzit e dinë, – tha Mediu. – Se kush janë përgjegjësitë ligjore të ministrit, këtë duhet të provojë sot prokuroria, të paktën me provat shkresore që bie. Unë dua të analizoj ekspertizat, qoftë që kanë bërë ekspertët amerikanë dhe kjo nuk ka lënë një mundësi që u lexua gjatë nga ana e prokurorit për të provuar idenë e karrocës. Ka lënë pesë mundësi të shkaqeve të shpërthimit dhe duhej bërë eksperimenti për të provuar sa qëndronte një shkak apo një shkak tjetër. Dhe mendoj se është një proces gjyqësor për të provuar të vërtetën. Nuk u bë herën e parë e parë, shpresoj që duhet marrë në konsideratë në këtë proces.

E dyta: ekspertimi tekniko-financiar. Në shqyrtimin gjyqësor që është bërë kanë pranuar se nuk ka dëm ekonomik dhe prapë vazhdohet me të njejtën logjikë… nuk është paguar transporti etj. ndërkohë që Vendimi i Këshillit të Ministrave thotë që qarkullimi i mallrave brenda Ministrisë së Mbrojtjes bëhet pa pagesë dhe ministri i ka deleguar autoritet, MEIKO-s dhe malli i është dhënë MEIKO-s, nuk i është dhënë kompanisë.

Për të vazhduar pastaj edhe me pretendimin tjetër që është më absurd. Pyesni cilindo ushtarak apo ministër mbrojtje në botë. Prandaj nuk pranohen ekspertët e lartë të huaj që donin të vinin këtu, gjenelarë edhe ministra sepse e dinë shumë mirë që nuk merret ministri me çështjen e kalibrave.

Për të vazhduar pastaj edhe me pretendimin tjetër që është më absurd. Pyesni cilindo ushtarak apo ministër mbrojtje në botë. Prandaj nuk pranohen ekspertët e lartë të huaj që donin të vinin këtu, gjeneralë edhe ministra sepse e dinë shumë mirë që nuk merret ministri me çështjen e kalibrave.

Për më tepër, në gjithë atë që ka të bëjë me armatim-municionin në Ministrinë e Mbrojtjes së Shqipërisë nuk ka përcaktim të kalibrave të mëdhenj e të vegjël, jo sipas meje, po ju keni qenë në gjyq dhe kanë qenë ushtarakët që e kanë deklaruar.

Për më tepër, në gjithë atë që ka të bëjë me armatim-municionin në Ministrinë e Mbrojtjes së Shqipërisë nuk ka përcaktim të kalibrave të mëdhenj e të vegjël, jo sipas meje, po ju keni qenë në gjyq dhe kanë qenë ushtarakët që e kanë deklaruar.

Në qoftë se ne duam t’i hyjmë një historie, ta përsërisim nga e para dhe dëshmitarët që ka prurë prokuroria nuk paskan asnjë vlerë, atëherë për çfarë zhvillohet ky proces?!

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?