Axhami: Pse lista të hapura, në kundërshtim të atyre që kërkojnë ta mbajnë monopol politikën!

Aktualitet Politike

Shpetim Axhami, kreu Legalist, shkruan:

 

Edhe njëherë, pse lista të hapura, në kundërshtim të atyre që kërkojnë ta mbajnë monopol politikën!
Vullnet i votuesit është ai, kur ai zgjedh përfaqësuesin e vet, tek i cili vetë ai beson dhe jo atë që i afron kryetari i subjektit zgjedhor.
Zhvillimi dhe motivimit i gjeneratave të reja lind dhe bëhet kur çdo qytetar, që mendon, meriton, ka potencial dhe idera se si ky vend bëhet, ashtu si edhe duhet, gjenë hapsira dhe i krijohen mundësi për të qenë i barabartë në konkurimin e tij nëpërmjet besimit që ai merr drejtëpërsdrejt nëpërmjet votës.
Sot, është tepër e rëndësishme, domosdoshmëri për ndryshe…që kushto faktor ndikues, të bëhemi bashkë për të i’u imponuar atyre që mund por nuk e dëshirojnë, të kërkojmë LISTA TË HAPURA me korrektim kombëtar ose në pamundësi të ndryshimeve kushtetuese, me ndarje maksimalisht me katër rajone.
Kjo një mundësi tjetër për të larguar këtë lloj mazhorance të korruptuar e cila ka futur në sistem vjedhje votën e gjithçka tjetër.
Mundësitë janë, duhet vetëm vullnet.
Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?