SPRINT NEWS ALBANIA

AktualitetBota

Media britanike: Shqiptarët janë krerët e tregut të dro*gës në Mbretërinë e Bashkuar

Në raportin global të organizatës për kokainën për vitin 2023, bandat shqiptare përshkruhen si “shumë aktive” në marrjen e dërgesave të drogës në të gjithë Evropën Perëndimore. Ai shton se ata tani “ushtrojnë kontroll të konsiderueshëm” në të gjithë tregun e drogës në Mbretërinë e Bashkuar.

Në Itali, gjithashtu, “grupet shqipfolëse” renditen së bashku me organizatën famëkeqe kriminale “Ndrangheta”, e cila në fillim të këtij viti ishte objektivi i një operacioni të madh evropian kundër krimit. Raporti i OKB-së vë në dukje se këtu dhe në Irlandë, ku “krimi i organizuar shqiptar ka filluar të vendosë praninë e tij në vend“, dominimi në rritje i bandave shqiptare “mund të çojë në përleshje të dhunshme në të ardhmen” me organizatat vendase.

Kjo tashmë kuptohet se ka qenë “ngasë” vrasje të synuara në Mal të Zi, Serbi dhe Shqipëri që nga viti 2015. “Këto konflikte,” thoshte raporti, janë përhapur në disa vende të BE-së, me vrasje të izoluara të raportuara në Austri, Gjermani, Greqi, Holandë dhe Spanjë. Megjithatë, duket se grupet kriminale ballkanike përdorin dhunë selektive, në vend që ta përdorin atë në mënyrë [një] pa dallim.

“Ndrangheta”, e cila në fillim të këtij viti  ishte objektivi i një operacioni të madh evropian kundër krimit. Raporti i OKB-së vë në dukje se këtu dhe në Irlandë, ku “krimi i organizuar shqiptar ka filluar të vendosë praninë e tij në vend“, dominimi në rritje i bandave shqiptare “mund të çojë në përleshje të dhunshme në të ardhmen” me organizatat vendase.

Kjo tashmë kuptohet se ka qenë “ngasë” vrasje të synuara në Mal të Zi, Serbi dhe Shqipëri që nga viti 2015. “Këto konflikte,” thoshte raporti, janë përhapur në disa vende të BE-së, me vrasje të izoluara të raportuara në Austri, Gjermani, Greqi, Holandë dhe Spanjë. Megjithatë, duket se grupet kriminale ballkanike përdorin dhunë selektive, në vend që ta përdorin atë në mënyrë [një] pa dallim.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?