PS bie dakord, pranon propozimin e PD për hapjen e plotë të dosjeve të ish-sigurimit

Aktualitet

Në Kuvend sot do të votohen ndryshimet në projektligjin “Për të Drejtën e Informimit për dokumentat e Ish-Sigurimit”.

Pak ditë më parë në Komisionin e Ligjeve pati përplasje mes PS dhe PD, pasi deputetët socialist pranuan pjesërisht propozimet e Grupit Parlamentar të PD.

PD kërkonte hajen e plotë të dosjeve të ish-sigurimit dhe aksesin e qytetarëve në to, por ky propozim u refuzua nga depuetët socialistë.

Mirëpo PD paraqiti sot në seancë amendamendin dhe duket se ka arritur në dakordësi me PS për hapjen e plotë të dosjeve. Pritet që ndryshimet në fjalë të miratohen në Kuvend.

“Çdo person gëzon të drejtën  të njihet me dokumentet e ish-sigurimit të shtetit dhe të kërkoj një kopje të tyre, në përputhje me ligjin  për të drejtën e informimit, me kusht që kërkuesi të paraqesë të dhëna në kërkesën e tij që mundësojnë lokalizimin e informacioneve. Informacioni jepet vetëm kur angazhimi i  nevojshëm për gjetjen dhe vënien në dispozicion të informacionit  është në përpjesëtim të drejtë me interesin  e argumentuar të kërkuesit në marrjen e këtij informacioni, Kërkuesi mban përgjegjësi për keqpërdorimin e informacionit të marrë” thuhet në amendamentin e dakordësuar mes PS dhe PD për hapjen e plotë të dosjeve.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?