EKSTREMISTËT GREKË RRËZOJNË TABELAT E REJA GJATË NATËS NË FINIQ

Aktualitet

Ekstremistët grekë kanë rrëzuar tabelat e reja në gjuhën shqipe dhe greqisht në fshatin Dhrovjan të Dropullit i cili banohet 100% nga pakica greke.

Gjatë natës, ekstremistët grekë kanë rrëzuar tabelët e reja për faktin se gjuha shqipe është e para dhe zyrtare në këtë fshat të Finiqit.

Tre ditë më parë Autoriteti Rrugor Shqiptar  zëvendësoi tabelat dygjuhëshe.

Tabelat e hequra në fillim kishin të shkruar emrat në gjuhën greke dhe më pas në atë shqiptare, ndërsa kodi rrugor kërkon që tabelat të shkruhen në gjuhën shqipe dhe poshtë të përkthehen në greqisht.

Heqja e tabelave solli reagimin e shumë autoriteteve greke dhe shqiptare, disa prej të cilave e kritikuan.

59929920_3123731877640836_9095446006446686208_n.jpg
59819612_3123731774307513_8723139476517289984_n.jpg
60120318_3123732044307486_5112488718493548544_n.jpg