Meta i drejtohet Edi Ramës: Nuk do të gjesh vrimë ku të futesh pas 25 qershorit!

Në Fshatin Zharrës të Fierit, maturanti Orgest Grembi është rrahur barbarisht me leva dhe lopata nga tre persona, vetëm pse ka deklaruar se do të votojë për Lëvizjen Socialiste për Integrim me 25 qershor, pasi ka thënë se është anëtar i LRI, organizatës rinore të LSI. Ngjarja ka pasur motiv të pastër politik dhe është […]

Continue Reading

Adriatik Llalla: ka ende deputetë të lidhur me krimin

Adriatik Llalla duket se ka ende material për deputetë të lidhur me krimin. Pas 6 emrave që kërkoi heqjen e mandatit, Llalla ka thënë se do të ketë deputetë të tjerë, të cilëve mund t’i hiqet mandati për shkak të dekriminalizimit. “Procesi i dekriminalizimit, proces në vazhdimësi. Ka një dyndje denoncimesh nga ana e qytetarëve. […]

Continue Reading

Nga Indrit Vokshi: Koment mbi Grevën e Fierit

Greva është formë ekstreme proteste. Me anë të pazakonshmërisë së saj, grevistët synojnë të zgjojnë dhembshuri tek individët/shoqëria dhe, ta shantazojnë qeverinë nëpërmjet fitimit të mbështetjes publike për grevën. Është një luftë nervash. Në Bashkimin Sovjetik të Stalinit, pushteti ishte aq i djallëzuar në trajtimim e grevave të të burgosurve. Përshembull, autoritetet vendosën se ditët […]

Continue Reading