Nga Artan Fuga: Zgjidhje e krizes per zgjedhjet te lira?

Duhet nje qeveri dhe ligj zgjedhor qe te mos plotesonte as ndonje ender opozitare per t’i marre zgjedhjet ne tavoline qysh me pare, dhe poashtu te mos lejonte forcat qeveritare te benin presion mbi gjyhnaqaret per t’ua marre votat si perhere me perdhune. Eshte e mundur? Po, si jo! Krejtesisht! Me nje fjale duhet nje […]

Continue Reading

Truku që përdori çifti Rama- Meta për vetting-un

Dje shumica parlamentare gjendej në një nga momentet e saj më të vështira. Nga njëra anë ajo duhej të votonte sipas afateve ligjore ngritjen e komisioneve të vettingut. Por një gjë të tillë e bënte të pamundur Bojkoti i opozitës. Përpara Ramës dhe Metës shtroheshin disa rrugë. Ose ti ngrinin komuisionet me anëtarët e tyre […]

Continue Reading