Shalqiri i sjell trupit tonë një numër të madh të mirash. Ja cilat janë ato.

Shalqiri i sjell trupit tonë një numër të madh të mirash. Falë ndikimit diuretik, ai është aleat besnik i eliminimit të peshës së tepërt trupore, madje edhe në eliminimin e celulitit. Edhe një benefit është ajo që lehtë na ngop, sepse është përplot fibra dhe është i ëmbël, por përmban edhe shumë pak kalori.Lëngu i […]

Continue Reading

Lakra është dobiprurëse për shumë probleme shëndetësore. Ja cilat janë ato

Lakra ka pothuajse 40 kalori për 100 gram, por përmban sasi të konsiderueshme të fosforit, kalciumit, kaliumit dhe squfurit, hekurit, bakrit, zinkut dhe magnezit. Ajo është veçanërisht e pasur me vitaminë C, por edhe me vitamina A, B1, B2, PP dhe K. Të gjithë këta elementë e bëjnë ushqimin e lakrës me shumë cilësi të […]

Continue Reading

Cilat janë superbakteret që kanë vënë në alarm mjekësinë?

  Organizata Botërore e Shëndetësisë ka publikuar një listë me bakteret rezistente ndaj antibiotikëve, që janë ndër më të rrezikshmit për shëndetin e njeriut. Në krye të listës janë bakteret më të rrezikshme, si E. coli, që mund të shkaktojnë infeksione tek qarkullimi i gjakut dhe pneumoni tek pacientët. Lista do të diskutohet gjatë takimit […]

Continue Reading