Të Mashtruarit

Për këtë poezi, thuhet se Margaret Theçër e pati pyetur njëherë poetin. Imagjinoni që një politikan i joni të pyesë një poet të njohur për ndonjë poezi të tij. E quajnë komplet demode. Të Mashtruarit Nga Philip Larkin “Natyrisht se isha droguar dhe kaq rëndë sa nuk më erdhi vetëdija deri mëngjesin tjetër. U lemerisa […]

Vazhdo të lexosh

Paraja

Nga Philip Larkin Çdo tre muaj kështu, paraja më qorton:përse më lë këtu të qëndroj fare kot?Jam ajo që s’e ke pasur kurrë për mall dhe seks.Ende mund të nxjerrësh diçka duke shkruar disa çeqe. I shikoj të tjerët, çfarë bëjnë me të tyret:Ata me siguri nuk i mbajnë në sëndyqe.Tani kanë një shtëpi të […]

Vazhdo të lexosh

“Mos jeto me gënjeshtra”

Eseja e Aleksander Solzhenicin «Mos jeto me gënjeshtra» u botua së pari në «Washington Post» më 18 shkurt 1974. Ajo është mbase gjëja e fundit që ai shkroi në mëmëdhe përpara kolapsit të Bashkimit Sovjetik dhe qarkulloi ndërmjet intelektualëve të Moskës në atë kohë. Eseja është e datuar 12 shkurt, ditën që policia sekrete hyri […]

Vazhdo të lexosh