Nga Dritan Dema/ Mohimi i krimeve të regjimeve totalitare në Shqipëri, duhet të jetë vepër penale

Kujtimi i krimeve të kryera nga regjimet totalitare në Shqipëri Kanë kaluar rreth 26 vjet nga ndryshimi i sistemit politik në Shqipëri, nga një rregjim i egër diktatorial, në një sistem politik shumëpartiak. Por, a është shëruar apo çliruar akoma shoqëria shqiptare, nga traumat, torturat dhe tronditjet, e pësuara gjate viteve të pushtimit nazi – […]

Vazhdo të lexosh

Nga Çelo Hoxha: Po sikur të mos kishin pranuar hiç t’i bënin filmat, çfarë do t’i kishte gjetur këto krijesa trushpëlara?

Ata që mbrojnë filmat e komunizmit, sidomos aktorët, të cilët nuk pranojnë që filmat e tyre të transmentohen me shpjegime (personalisht jam për ndalimin e tyre në transmentim masiv), nuk u bën përshtypje që filmi ka qenë në shërbim të regjimit, gjoja ata s’kishin zgjidhje tjetër, veç të zbatonin urdhërat. Po sikur të mos kishin […]

Vazhdo të lexosh