Tmerret komuniste/ Dy bashkëvuajtës të tmerrit të majit 1984 të Qafë- Barit takohen mbas shumë vitesh

Ditën e djeshme, ishte 35 vjetori i Revoltës së Qafë-Barit i cili bëri bashkë shumë vuajtës të atij tmerri, të cilët kujtuan edhe njëherë dramën e madhe por edhe qendresën e tyre gjatë diktaturës. Kosta Gjordeni dhe Tonin Dema, mezi e kanë njohur njëri-tjetrin e më pas janë përqafuar mes lotësh. ‘Dy bashkëvuajtes të tmerrit […]

Vazhdo të lexosh

Komunistët në sulm. Pas montsrës Kaloçi edhe montsra tjetër Duka kërkojnë gjak.

Pas shkrimit ç’njerëzor të Kaloçit, e cila i gëzohej vdekjes së disa fëmijëve vetëm sepse prindërit e tyre tregojnë të vërtetat e dhimbshme të komunizmit, është Duka që publikon në gazetën ‘Dita’ një shkrim të ngjashëm. Genta Kaloçi dhe Arben Duka kanë disa gjëra të përbashkëta. Të dy i thonë vetes poet, janë komunistë dhe urrejnë […]

Vazhdo të lexosh

Deklaratë për Antikomunizmin

Më lejoni që në emër të Partive tradicionale shqiptare që besojnë në filozofinë politike të konservatorizmit modern,të ftoj çdo shqiptar që mendon se ka ardhur momenti të respektojmë të vërtetën e së shkuarës si kusht për të ardhmen tonë, të marr pjesë ,të shtunën ora 11 në Spaç në një takim simbol të antikomunizmit, në […]

Vazhdo të lexosh

Beniamin Bakalli/ Bota komuniste një ‘pseudokomunitet paranojak’

Domethënë një sistem imagjinar brenda të cilit qëndron e vërteta dhe drejtësia,ndërsa jashtë tij mbizotëron një aparat përndjekës dhe i keq. Kjo gjendje psikike pashmangshmërisht shkakton një ndjenjë të vetme: urrejtjen. Me fjalë të tjera, nëse çdo gjë interpretohet kundër tij, çdo gjë është armike, pra e urryer dhe për t’u shkatërruar. Brenda kësaj logjike […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi: Manipulimet historike dhe propaganda në filmat e komunizmit

Filmat artistikë dhe ato televizivë janë pjesë e agjitacionit të kohës me synimin për t’i shërbyer indoktrinimit të thellë të “njeriut të ri”. Në thelb të këtyre filmave është propaganda dhe përmbysja historike në funksion të paraqitjes së rendit socialist si shpëtues, të përparuar dhe njerëzor. Filmat e kohës së komunizmit, janë mjeti më i […]

Vazhdo të lexosh