Nga Vehap Kola: Për një aleancë të të virtytshmëve mes shqiptarëve

Bashkësitë fetare, në kuptimin e mirëfilltë të një vëllazërie konkrete dhe jo domosdoshmërisht të institucionalizuar, shndërrohen lehtësisht në truall të plleshëm të iluzioneve për dëlirësi, përsosmëri dhe idealizëm, efekte këto të drejtpërdrejta të ligjërimit më shumë se sa veprimit të njëmendtë. Studiues të metodave diskursive si Norman Farclough, mendojnë se diskuri nuk është vetëm trajtësues […]

Continue Reading

Nga Vehap Kola: BDI është treguar jashtëzakonisht antishqiptare

BDI eshte treguar jashtezakonisht antishqiptare ne cdo episod politik te katermbedhjete viteve qe ajo eshte (kryesisht) ne pushtet. Nga afer antishqiptarizmin e saj e kemi ndjere kur ishte promotore e devijimit te lumit Radika dhe kur nje eksponent i saj lokal, me nje kollajllek qe te tulaste, na tha se shqiptaret do ta kalojne edhe […]

Continue Reading

Agustin Kola i drejtohet Josës: Mos u bëj pis, largohu nga Tirana

Agustin Kola, ish-sulmuesi dhe ish-trajneri i Tiranës, ka dhënë një intervistë në “Panorama Sport”, ku ndër të tjera ka një thirrje për trajnerin Mirel Josa, që i kërkon të largohet nga bardheblutë e të mos njolloset. “Dua t’i bëj një thirrje Mirel Josës. Më del nga shpirti kjo thirrje dhe nuk dua të paragjykohet, por […]

Continue Reading