Përplasja me Bashkinë/ Rreth 300 furgona e kanë bojkotuar sot transportin e nxënësve

Bashkia Tiranë u kërkon ngjyrosje të mjeteve, pra shtim kostoje për buxhetet e tyre. Rreth 300 furgona e kanë bojkotuar sot transportin e nxënësve. Dhe të njëjtën gjë kanë lajmëruar edhe për ditën e hënë. Kjo gjë pritet ta shtojë edhe më kaosin në transportin brenda kryeqytetit, pasi prindrit do marrin masa për t’i shoqëruar […]

Vazhdo të lexosh

Nga Indrit Vokshi: Koment mbi Grevën e Fierit

Greva është formë ekstreme proteste. Me anë të pazakonshmërisë së saj, grevistët synojnë të zgjojnë dhembshuri tek individët/shoqëria dhe, ta shantazojnë qeverinë nëpërmjet fitimit të mbështetjes publike për grevën. Është një luftë nervash. Në Bashkimin Sovjetik të Stalinit, pushteti ishte aq i djallëzuar në trajtimim e grevave të të burgosurve. Përshembull, autoritetet vendosën se ditët […]

Vazhdo të lexosh