Frutat që duhet të shmangin diabetikët

Frutat dhe diabeti Frutat ofrojnë shumë vlera shëndetësore dhe jo vetëm për diabetikët. Ato janë shumë të pasura me vitamina, minerale, fibër dhe antioksidantë. Të dhënat thonë se frutat mund tu bëjnë mirë diabetikëve nëse këta të fundit kujdesen për racionet dhe nuk e teprojnë. Siç e thamë edhe më lart, frutat përmbajnë fibër. Fibra […]

Continue Reading

Niveli i nitratit në fruta dhe perimet që shiten në Tiranë nxjerr rezultate të frikshme

Nëse u gjendet një testues i thjeshtë nitrati, mund të kuptoni se sa bio janë frutat dhe perimet në tryezën tuaj. Nitrati përdoret si pleh artificial, si konservues dhe për prodhimin e ngjyrave, ilaçeve, eksplozivit, e me radhë, por përdorimi i tij me shumicë mund të metabolizohet në produkte kancerogjene. Fotot më poshtë janë rezultat […]

Continue Reading

Ja këshillat e para që japin specialistët për të ulur fryrjen e barku

Fryrja e barkut është pasojë e problemeve të aparatit tretës dhe sipas ËebMD një në 10 persona vuan nga ky problem i bezdisshëm. Një ndër këshillat e para që japin specialistët për të ulur fryrjen e barkut është që nëse nuk eleminoni dot ushqimet dhe pjet e gazuara që e shkaktojnë atë, mundohuni të përfshini […]

Continue Reading

Dieta me Kos? Për një javë do humbasësh 5 kg!

Dieta me kos është një dietë bashkëkohore, e cila bazohet në receta të pasura me proteina dhe të varfra me karbohidrate. Ajo siguron elementët e e nevojshëm ushqyes për organizmin nëpërmjet një ekuilibri ushqimor të përsosur dhe në të njëjtën kohë, pakëson ndjeshëm numrin e kalorive. Kjo bën që trupi për energjinë e nevojshme të […]

Continue Reading

Si të ndihmojmë të moshuarit që nuk kanë oreks.

Humbja e oreksit ështe pjesë normale si rezultat i plakjes, por është e rëndësishme që të moshuarit t’i marrin mjaftueshëm vlerat ushqyese qe t’i ndihmojë atyre të ruajnë fuqinë e trupit. Arsyet për humbjen e oreksit tek të moshuarit mund të jenë të ndryshme, por e vërteta është se zakonisht kjo bëhet për të shqetësuar […]

Continue Reading