Besnik Aliaj fitues i çmimit të karrierës në fushën e planifikimit dhe zhvillimit urban.

Të dashur miq,Kjo puna e çmimeve ndërkombëtare është konsumuar disi, por ky është një çmim prej vërteti!—Me nismën e Rrjetit IHSAI, Instituti IHS, dhe Universiteti Erasmus, Roterdam Hollandë, më kanë përzgjedhur si fitues i çmimit të karrierës në fushën e planifikimit dhe zhvillimit urban, në një seleksionim ndër 9000 profesionistë nga rreth 150 vende të […]

Continue Reading

ALEANCA PËR MBROJTJEN E TEATRIT MODEL I QYTETARISË DHE QËNDRESËS !

BESNIK ALIAJ Ndersa të gjithe jane ne rutinen apo rehatin e tyre te perditshem, ne pune, ne shtepi, apo pushime, etj, etj, … nje grup qytetaresh idealiste kane dite, jave, e muaj, prej më shumë se nje viti … qe mbrojne Ndërtesën Historike të ish Qendrës Kulturore Skenderbej (sot Teatri Kombetar) … nga zullumi i […]

Continue Reading

Një program plot shpresë dhe ide për Shqipërinë dhe vetë Opozitën

Besnik J Aliaj Opozita në Shqipëri ka disa kohë që ka ndermarre nje qendrim jo të zakonshem, jo vetem ndaj nje qeverisje aspak konvencionale, por edhe në përballje me publikun dhe ndërkombetaret, që pas viteve 80-të kanë qenë përcaktues zhvillimesh në Shqiperi. Ky qendrim radikal kulmoi me heqjen dore nga mandatet ne Parlament, dhe refuzim […]

Continue Reading

Nga: Besnik Aliaj/ NDRYSHIMET E KUSHTETUTËS NË 2008 JANË ORIGJINA E TË KËQIJAVE QË ÇUAN NË RËNIEN E DEMOKRACISË SOT!

Me renien e komunizmit, partite politike ne Shqiperi rane dakort te hartonin nje pakete ligjore qe do te perbente shtyllat kryesore te parimeve kushtetuese per kalimin nga ekonomia e centralizuar ne ate te tregut, nga monizmi ne pluralizem, dhe krijimin e kushteve per lirite baze te nje shoqerie demokratike. Ne vitin 1994 maxhoranca e kryesuar […]

Continue Reading

EDHE NJË HERË PËR “URDHRIN” E ARKITEKTIT DHE INXHINIERËVE NË SHQIPËRI!

Nga Besnik Aliaj. Të kesh mendim alternativ nuk është marrëzi, por është demokraci!—Po! Unë jam kundër “urdhrit” të arkitektit dhe inxhinierëve në Shqipëri, sidomos këtij urdhrit të propozuar me një projektligj që nuk respekton parimet shoqërore e ligjore, barazinë dhe të drejtën e përfaqësimit. Akoma më shumë, jam kundër një urdhri që synon të ngrihet […]

Continue Reading

Nga Besnik Aliaj/ PSE JAM KUNDËR “URDHËRIT” TË ARKITEKTËVE NË SHQIPËRI

Sapo lexova draftin ligjin per te ashtuquajturin ‘Urdhrin e Arkitekteve’ ne Shqiperi …. Jam i shokuar se si mund te quhet draft ligj nje dokument me logjike thuajse fashiste, me synime monopoli, me qendrime antikushtetuese. Eshte nje nisme qe bie ndesh me te drejtat e lirite e individeve dhe me nje sere ligjesh, perfshi ato […]

Continue Reading

Mesazh i Rektorit të Universitetit “Polis” për studentët në nivel Master.

Polis ofron një hapësirë alternative me një spektër studimesh me 3 Mastera Shkencore full-time dhe 9 Specialitete Master Profesionale part-time! — Të nderuar studentë të nivelit master!  Koha për aplikim dhe regjistrim në këtë nivel studimi po afron. Ne do ju vemë së shpejti në dijeni edhe për urdhërin përkatës të Ministrisë së Arsimit, por […]

Continue Reading

Nga Besnik Aliaj/ Gjirokastra një emergjencë Kombëtare. FOTO

Ka vite qe Gjirokastra ka hyre ne nje udhe qorre degradimi fatal nga procese serioze gjeoteknike dhe erozioni masiv. Faqe te tera kodrash e mali po rreshqasin; fenomenet tektonike jane bere te frikshme; carjet e tokes, rreshqitjet masive te gureve dhe probleme te tjera gjeoteknike tashme jane te pranishme kudo. Me dhjetra shtepi dhe ndertesa […]

Continue Reading

Besnik Aliaj bën ironi me njoftimin e Top Channel-it. FAKE NEWS

Pyeta dike ne ambasade … Me tha qe eshte kunder protestes …. Dmth qe Ambasada eshte kunder cadres … Dmth qe Qeveria e tyre eshte kunder opozites … Dmth qe Presidenti tyre eshte kunder bojkotit dhe kryetarit te opozites … Hahahahaha … Mjerim … Frike … Mashtrim … Perse nuk e thoni emrin dhe fytyren […]

Continue Reading

Nga Besnik Aliaj: Ç’po ndodh në Gjirokastër?!

Ne Gjirokaster gjerat jane tensionuar. Nje grup qytetaresh banore te ndertesave tradicionale e monument kulture po protestojne. Ata kane shkuar ne gjykate dhe kane bllokuar per momentin zbatimin e projektit te unazes se qendres historike. Nje grup intelektualesh, profesionistesh e aktivistesh pertej Gjirokastres kane derguar peticion autoriteteve dhe institucioneve nderkombetare. Nderkohe lista e monumenteve te […]

Continue Reading