Edhe Ruçi shpërndan lejë legalizimesh. Epoka e 1946-ës vazhdon akoma.

Kryetari i Grupit të PS, Gramoz Ruçi ka reaguar sot ndaj kërkesave të opozitës dhe të protestuesve duke deklaruar se zgjedhjet e përgjithshme do të mbahen sepse nuk ka situatë të jashtëzakonshme në vend dhe nëse vihet në diskutim mbajtja e zgjedhjeve më 18 qershor, kjo tregon se vendi është i destabilizuar. Ruçi ka folur nga […]

Continue Reading

Nga Kastriot Dervishi: 1946/Dënimi i Bashkimit Demokratik

Kjo është fotoja më kryesore e përgjithshme e procesit gjyqësor kundër grupit Bashkimi Demokratik që përbënte opozitën shqiptare të vitit 1945, e përbërë kjo nga monarkistët e Qenan Dibrës, socialdemokratët e Musine Kokalarit dhe qëndrestarët e Sami Qeribashit. Në atë kohë u gjykuan 37 persona, 4 prej të cilëve ishin bashkëpunëtorë të Drejtorisë së Mbrojtjes […]

Continue Reading