Aktualitet

Sekuestrohen 2.5 milionë euro pasuri të dy vëllezërve trafikantë

Prokuroria Fier sekuestron 37 pasuri me vlerë 2.5 milionë euro të vëllezërve J.H. dhe G.H të përfshirë në veprimtarinë kriminale të lëndëve narkotike.

Sipas Prokurorisë Fier dyshohet se pasuritë e kanë prejardhjen nga veprimtaria kriminale e trafikimit të lëndëve narkotike jashtë vendit. Dy vëllezërit janë nën hetim për veprën penale, “Trafikim i narkotikëve”.

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Juridiksionit të Përgjithshëm Fier ka kërkuar në gjykatë sekuestrimin e llogarive bankare, shumave monetare dhe pasurive të shoqërive tregtare, etj, me vlerë mbi 2.5 milion euro, të dyshuara me prejardhje nga veprimtaria kriminale e shtetasve J.H. e G.H..

Lista e plotë e pasurive të sekuestruara:

1. Pasuri të llojit “njësi shërbimi”, me sipërfaqe 375.4 m², me vendodhje në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
2. Pasuri të llojit “bodrum garazhde” me sipërfaqe 198.5m2 në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
3. Pasuri të llojit “bodrum garazhd” me sipërfaqe 113m2 në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
4. Njësi tregtare “Magazinë” me sipërfaqe 1200 m2, në rrugën interurbane kryesore “Fier-Lushnjë”;
5. Pasuri e llojit “Papafingo”, me sipërfaqe totale 399.6 m², në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu”, Fier;
6. Pasuri e llojit “Apartament”, me sipërfaqe totale 56.9 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
7. Pasuri e llojit “Apartament”, me sipërfaqe totale 102 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
8. Pasuri e llojit “Apartament”, 73.9 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
9. Pasuri e llojit “Apartament”, 103.8 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
10. Pasuri e llojit “Apartament”, 73.9 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
11. Pasuri e llojit “Apartament”, 102 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu”, Fier;
12. Pasuri e llojit “Apartament”, 100.4 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
13. Pasuri e llojit “Apartament”, 78.7 m2, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
14. Pasuri e llojit “Apartament”, 100.4 m, në lagjen “Bishanak”, Rr. “Skënderbeu” Fier;
15. Pasuri e llojit “Tokë Truall”, 1500 m2, km 12, rruga interurbane kryesore “Fier-Lushnjë”;
16. Pasuri e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 1920m2, në Lushnjë;
17. Pasuri e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 1998 m2 në Lushnjë.
18. Pasuri e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 607 m2, në Lushnjë;
19. Pasuri e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 893 m2, në Lushnjë;
20. Pasuria e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 935 m2, në Lushnjë;
21. Pasuria e llojit “Tokë Arë”, me sipërfaqe 1063 m2, në Lushnjë;
22. Pasuri lloji “Ullishte”, me sipërfaqe 3300 m2, në Kolonjë, Lushnjë;
23. Pasuri e luajtshme automjet “Mercedes-Benz” ML, model AMG, viti prodhimi 2011;
24. Pasuri e luajtshme automjet “Hyndai Avante”, viti prodhimi 2016;
25. Pasuri e luajtshme automjet “Hyndai Tucson”, viti prodhimi 2021;
26. Subjektit tregtar PF, me emër “Xh. H.”.
27. Subjekt tregtar PF,me emër “A.H.”, me objekt të veprimtarisë: “Palestër dhe Qendër Estetike”.
28. Subjektit tregtar PF, me objekt të veprimtarisë “Fermë bujqësore”;
29. Subjektit tregtar “E.F”, me objekt të veprimtarisë: “Palestër, hapësirë për aktivitete të ndryshme sportive si dhe operacione tregtare me pasuri të luajtshme dhe të paluajtshme.
30. 6 (gjashtë) llogari bankare dhe shumave monetare në këto llogari, në total 97.150 (nëntëdhjetë e shtatë mijë e njëqind e pesëdhjetë mijë) Euro dhe 1,575.142 (një milion e pesëqind e shtatëdhjetë e pesë mijë e njëqind e dyzetë e dy) Lekë, në emër të shtetasve A.H., G.H., J.H., B.H. dhe subjektit “E.F.”sh.p.k., pranë dy bankave të nivelit të dytë në Shqipëri.

Gjykata e Shkallës së Parë Juridiksionit të Përgjithshëm Fier ka pranuar kërkesën e Prokurorisë dhe në vijim janë ngarkuar oficerët e policisë gjyqësore të shërbimeve të Drejtorisë Vendore të Policisë Fier dhe Seksionit të Prokurorisë, si dhe Agjencia për Administrimin e Pasurive të Sekuestruara për ekzekutimin e vendimit gjyqësor. Hetimet pasurore për këtë procedim pasuror vazhdojnë.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

PANELE DIELLORE-Solares Albania