EMRI/ Prokuroria dërgon në gjyq drejtoreshën e spitalit të Fierit

Aktualitet

Prokuroria e Fierit ka dërguar për gjykim Drejtoreshën e Përgjithshme pranë Spitalit Memorial Fier, Rudina Degjoni. Degjoni akuzohet për shpërdorim detyre.


Nga hetimet është provuar se e pandehura në kundërshtim me aktet ligjore dhe nënligjore në fuqi dhe në mungesë të miratimit nga Ministria e Shëndetësisë, ka lejuar kryerjen e paligjshme të procedurës së botoksit të stomakut te pacientët në këtë spital publik, nëpërmjet aplikimit në organizimin e brendshëm të pacientëve, të preparateve mjekësore të botoksit të stomakut që nuk janë blerë nga vetë spitali me procedura të ligjshme të prokurorimit publik, por janë gjetur në rrugë jashtë-spitalore për të cilat pacientët kanë bërë pagesat e tyre.

 

Prokuroria përfundon hetimet, dërgon në gjyq drejtoreshën e spitalit të Fierit, Rudina Degjonin! E akuzon për shpërdorim detyre - Kronika

 

Mungesa e kryerjes së procedurave të ligjshme të prokurorimit publik, ka sjellë mungesën e verifikimit në këtë spital të dokumentacionit përkatës lidhur me verifikimin e datës së skadencës dhe vendit të origjinës së preparateve, duke sjellë kryerjen e kësaj procedure jashtë çdo lloj standardi ligjor dhe teknik te pacientët, duke mbartur rrezik serioz per jetën dhe shëndetin e tyre, si dhe duke dëmtuar interesat dhe imazhin e një një institucioni shëndetësor publik.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?