Rritja e cilësisë në arsim, frenon largimet e shumë familjeve për jashtë shtetit.

Aktualitet

Shpëtim Axhami;

👇

Rritja e cilësisë në arsim, frenon largimet e shumë familjeve për jashtë shtetit.

Vlerësimi i figurës dhe punës së mësuesit, ashtu si dhe duhet, ndikon drejtpërdrejt për një cilësi më të lartë në arsim.

Le të kthejmë dinjitetin e munguar mësuesit duke i vlerësuar si duhet ato, që brezat të edukohen dhe vendi të zhvillohet si duhet nëpërmjet dijeve të fituara nga një arsim cilësor.

Një numër i konsideruar i familjeve që sot largohen, e shkollat zbrazen, kënë si shkak dëshirën prindërore për arsimimin e fëmijëve të tyre në një shtet europian perendimor, aty ku ka arsim cilësor.

Në Shqipëri, përjashto Kohën e Zogut, shteti asnjëherë nuk e ka vletësuar si duhet figurën dhe punën e mësuesit duke e anashkaluar atë.

Pas viteve ‘90 shumë mësues profesionist braktisën profesionin e tyre për një ekonomi familjare më të mirë.

Studimet në degët e mësuesisë vazhduan të i ndiqnin nxënësit me mesatare të ulët e për rrjedhojë edhe niveli i mësimdhlnies ra, shteti sehir e arsimi braktisur.

Sot, me patjetër si domosdoshmëri akute, kërkohet që të ndërhyhet seriozisht në investim të gjithanshëm për të ndryshuar situatën aktuale në arsim duke nisur me vlerësimin e figurës dhe të punës së mësuesit!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?