Sa ndikon por*nografia tek adoleshentët?

EROS Show Stil/Jetë

Pornografia ka potencialin të ndikojë në adoleshentë në shumë mënyra të ndryshme, dhe këto ndikime mund të variojnë nga një person tek tjetri. Disa nga ndikimet më të zakonshme të pornografia te adoleshentët janë:


 

  1. Ndikimi mbi këndvështrimin e trupit: Adoleshentët që shohin pornografi mund të përballen me presionin për të përputhur me standardet e pamjes fizike të prezantuara në pornografi. Kjo mund të çojë në një imazh të keq të trupit dhe ndikim negativ në vetëvlerësimin.
  2. Ndikimi mbi marrëdhëniet seksuale: Pornografia mund të ndikojë në perceptimin e adoleshentëve mbi marrëdhëniet seksuale dhe seksin në përgjithësi. Disa mund të përshtaten me ide të rrethit të mbyllur të sjelljes seksuale të prezantuar në pornografi dhe mund të kenë pritshmëri të padrejta mbi marrëdhëniet e tyre seksuale.
  3. Ndikimi mbi sjelljen seksuale: Shikimi i pornografisë mund të çojë në eksperimentime të parakohshme seksuale ose sjellje të papërshtatshme te adoleshentët. Ata mund të përshtaten me sjellje të rrezikshme seksuale që shihen në pornografi, duke rrezikuar shëndetin dhe sigurinë e tyre.
  4. Ndikimi emocional: Pornografia mund të shkaktojë emocione të ndryshme te adoleshentët, përfshirë pasion, zemërim, turp, dhe ankth. Disa prej tyre mund të përjetojnë ndjenja të pakëndshme ose fiksim në mënyrë të panevojshme.
  5. Ndikimi në aftësinë për marrëdhëniet e shëndetshme: Adoleshentët që janë të eksponuar ndaj pornografisë mund të kenë më pak aftësi për të zhvilluar marrëdhënie të shëndetshme dhe të respektojnë kufijtë e tjetrit në marrëdhënie.

Është e rëndësishme të theksohet se ndikimi i pornografia varion nga personi në person dhe varet nga shumë faktorë tjerë, përfshirë moshën, kontekstin familjar, dhe aftësinë për të kuptuar dhe procesuar atë që shihet. Edukimi seksual i rregullt dhe komunikimi i hapur me adoleshentët nga prindërit dhe mësuesit mund të ndihmojë në kuptimin e tyre të pornografisë dhe në trajtimin e ndikimeve të saj në një mënyrë më të shëndetshme.

SPRINT.AL

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?